Stichting Hond & Minima 
Een hondenschool speciaal voor jou! 

Winterstop! Winterstop! Winterstop! Winterstop!

Stichting Hond & MInima heeft een winterstop. In het voorjaar starten er weer nieuwe cursussen. U kunt zich al wel vast aanmelden, dan krijgt u een mail van ons zodra we weer starten met nieuwe lessen.


Ons aanbod: 

Stichting Hond & Minima heeft speciaal een cursus ontwikkeld voor jou en jouw hond.  

Deze cursus duurt 10 weken achtereenvolgend (met uitzondering van de schoolvakanties). Iedere week 1 les. De cursus bestaat uit twee theorielessen en acht praktijklessen. De theorielessen duren anderhalf uur en de praktijklessen 30 minuten per les. 

We beginnen met 2 theorielessen.  In deze twee theorielessen gaan we ons verdiepen in de wereld van de hond. Dit is de eerste stap om jouw hond beter te leren kennen en beter te begrijpen. Wij zijn van mening dat deze basiskennis nodig is om je hond goed te kunnen begeleiden en op te voeden. Thema's die aan bod komen zijn onder andere: de lichaamstaal van de hond, communiceren met je hond, socialisatie, opvoeding, niet af- maar aanleren, kalmerende signalen/stresssignalen en verzorging.  

Zodra de basis gelegd is en we ons iets meer bewust zijn van de wereld van de hond gaan we naar de praktijklessen. In deze 8 lessen komt het volgende aan bod: hoe leer je je hond commando's/gedrag aan, passeren van mensen, voorwerpen en andere honden, wandelen zonder trekken, verzorging, hier komen, af, oversteken, communicatie tussen honden op straat, communicatie tussen baas en hond/het begeleiden van je hond op straat en we werken aan de vertrouwensband tussen hond en baas.   

Wij werken enkel met positief belonen en we trainen in kleine groepjes met max. 4 cursisten.  

De kosten van de gehele cursus bedraagt 25 euro  

Stichting Hond & Minima geeft op dit moment les op 2 locaties in Groningen. Ons doel is om uiteindelijk in iedere woonwijk van Groningen les te geven.  


Lesdagen, leslocaties en lestijden.

Iedere 6 weken start er een nieuwe cursus.


Donderdag:

Oosterpark, JOP, Klaprooslaan 304 A,  9713 SZ, Groningen

Start nieuwe cursus: 

Theorielessen:  10.30 - 12.00

Praktijklessen:   12.15 - 12.45

                             13.00 - 13.30

(Tijdens de eerste theorieles wordt u verteld op welk tijdstip u praktijklessen beginnen) 

    


Vrijdag:

Beijum, Wijkcentrum Trefpunt, Beijumerweg 17, 9737 AB Groningen 

Start nieuwe cursus: 

Theorielessen:  10.30 - 12.00

Praktijklessen:   12.15 - 12.45

                             13.00 - 13.30 

(Tijdens de eerste theorieles wordt u verteld op welk tijdstip u praktijklessen beginnen) Wat hebben we van jou nodig? Een stadjerspas en legitimatie of een inkomstenbewijs en legitimatie. Heb je hier vragen over neem dan gerust contact met ons op.  

 

Op dit moment doen wij nog geen gedragsconsulten. Houd de website in de gaten als je hulp nodig hebt met bepaald gedrag van je hond. Wij zijn namelijk druk op zoek naar hondengedragstherapeuten die ons team willen versterken om jou te kunnen helpen met je hond.